2011. június 9., csütörtök

A pap – Háború a vámpírok ellen (2011) film


Kedvcsináló Tartalom:
A Pap egy poszt-apokaliptikus sci-fi thriller. Évszázadok óta dúl a háború emberek és vámpírok között. A végső Vámpír Háború veteránja, a legendás katonapap (Paul Bettany) visszavonultan, békében él az egyik utolsó emberi városban, a magas falakkal körülvett, szomorú erődítményben, amelyet kemény kézzel irányít az egyház.

Ám egy vámpírhorda elrabolja az unokahúgát (Lily Collins), ő pedig – dacolva az egyházi tiltással – megszegi szent esküjét, és a nyomukba veti magát. A falon kívülre, a végtelen sivatagba vezető hadjáratán elkíséri őt a lány vőlegénye, a senkiföldje egyik nyughatatlan seriffje (Cam Gigandet) és egy katonapapnő (Maggie Q), aki – ha közelharcra kerül a sor – nem evilági tudását is fegyvernek használja.
Szükségük is lesz rá a félelmetes világokba vezető útjuk során. Hiszen az ellenfeleik sem evilági lények.

A pap - Háború a vámpírok ellen előzetes

Filmkritikám:
Nagyon kétkedve kezdtem el nézni, mert olyan sok gagyi vámpíros film van.
De hamar federültem és az utolsó percéig lebilincselve néztem!
Talán a Van Helsing című szintén vámpíros film volt hasonló élmény.
Egyedi az ötlet, nem tucatfilm, egyszerűen elhiszem, amit látok, akár a Star Wars-ban (-:
Nem a vérfröcsögés dominál, nem is a vámpírfogak mutogatása, hanem megoldani egy valós problémát.
A varázserő, amivel a papok rendelkeznek, szintén emberi, van határa és nincs elrugaszkodva nagyon a realitástól, már ha csak a shaolin mesterekre gondolunk...
Nincs erőltetve semmi, nem éreztem, hogy így vagy úgy "kell" éreznem magam, mert azt a hatást  sulykolják.
Ez is egy érdekes jövőkép, szívesen összevetném egyszer a lehetséges verziók legjobbjait, már ami a jövőnk megrajzolását illeti...(-:
Külön tetszik, hogy nincs vége:várom a folytatást!!!
Még valami: nem hiszem, hogy léteznek vámpírok.
Legalábbis nem ebben a formában.
Energia vámpírok valóban vannak, ők hétköznapi emberek, a különbség csak annyi, hogy nekik nincs vámpírfoguk, hanem energiacsápokkal "dolgoznak", a szemük normális, nem vért hanem az energiádat szívják el és csak ritkán teszik ezt tudatosan.
Onnan ismered fel, hogy  a közelükben tartózkodva 5-10 perc alatt is hullafáradt leszel, vagy lehangolt, vagy valami hasonló.Lehetnek szépek, kedvesek, bőbeszédűek, külső alapján nem lehet megtalálni őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése